UKK Usein kysyttyä

Jos haluat kysyä jotain, niin parhaiten teet sen lomakkeella, jonka löydät tästä.

TKK - toisinaan kysyttyjä kysymyksiä:

 

Pitääkö olla jäsen, jotta saa ampua SSG:n radoilla? 
Ei tarvitse. Kaikki, jotka ovat urheiluammunnasta kiinnostuneita tai haluavat harjoitella metsästystä varten ovat tervetulleita avoimiin harjoituksiimme. Practicalissa on erityisjärjestelyjä, kysy vetäjältä.

Pitääkö olla omat kiekot mukana? 
Ei, omia kiekkoja ei voi käyttää. Kierrosmaksuun sisältyy tarpeellinen määrä (eko)kiekkoja.

Saako radalta ostaa patruunoita? 
Valitettavasti ei. Patruunoita myyvät alueen aseliikkeet, joista osalla on mainos vuosikirjassamme.

Haluan kokeilla metsästyspatruunoita, onnistuuko se? 
Kyllä ja ei. Haulikkoradalla metsästyspatruunoilla saa ampua vain kohdistustauluun, ei kiekkoja. Luotiradoilla voi olla rajoituksia mihin maaleihin saa milläkin patruunalla tai aseella ampua. Kysy radan valvojalta. Huom. että myös haulikon patruunoiden kokeiluun kohdistustauluun pitää ilmoittautua radan valvojalle.

Koska voi suorittaa hirvikokeen? 
SSG ei järjestä hirvikokeita. Hirvikokeiden järjestämisvastuu on riistanhoitoyhdistyksillä. Sipoon RHY järjestää ammuntoja omalla radallaan ja Vantaan RHY järjestää ammuntoja SSG:n radalla. Päivämäärät löytyvät osoitteesta riista.fi.

Pitäisi saada ase kohdistettua, miten? 
Aseita voi kohdistaa riistamaaliradalla tai siluettiradalla aina kun radalla on avoimet harjoitukset. Kohdistakaa aseenne ajoissa ennen metsästyskauden alkua. Osa radoista menee syksyllä kiinni ja osa on talvikautena auki vain viikonloppuisin.

Pitääkö olla omat kohdistustaulut?
Siluetti- ja riistamaaliradalla on tauluja, mutta omia kohdistustauluja saa tietenkin käyttää.

Onko rata auki tänään? 
Tämän tiedon löytää parhaiten nettisivuiltamme. Yleisistä harjoitusajoista poikkeavista järjestelyistä pyrimme ilmoittamaan etusivullamme. Tarkista myös onko sellainen pyhäpäivä, jolloin rata on kiinni. Näistä ei aina erikseen tiedoteta koska tieto löytyy muutenkin nettisivuiltamme. Voit myös kysyä kyseisen jaoston vetäjältä. Yhteystiedot löytyvät nettisivuiltamme. Sihteeri ei välttämättä tiedä kaikista erikoisjärjestelyistä.

Meitä olisi polttariporukka. Haluaisimme tulla ampumaan, onnistuuko? 
Voisi onnistuakin. Järjestämme erilaisille ryhmille tutustumista urheiluammuntaan. Selvittäkää mitä haluatte ampua ja olkaa yhteydessä kyseisen lajijaoston vetäjään. Omia aseita ei tarvita eikä edellistä ampumaosaamista. Ehdoton perusedellytys on tietenkin, että vesilinja säilyy ammunnan päättymiseen asti - myös polttarin pääkohteella.